Het land van de maand is Oostenrijk!

Geschreven door Redactie

Het hoogste punt, de Grossglockner, is 3798 meter.

Oostenrijk is een geheel door land omgeven land met ongeveer 8,7 miljoen inwoners in Centraal-Europa. Het land wordt begrensd door Tsjechië en Duitsland in het noorden, Slowakije en Hongarije in het oosten, Slovenië en Italië in het zuiden, en Zwitserland en Liechtenstein in het westen. Het grondgebied van Oostenrijk beslaat 83.878 vierkante kilometers. Het terrein van Oostenrijk is zeer bergachtig vanwege de aanwezigheid van de Alpen; slechts 32% van het land ligt onder de 500 meter, en het hoogste punt de Grossglockner is 3798 meter.

De meerderheid van de bevolking spreekt Duits, wat ook de officiële taal van het land is. Andere lokale officiële talen zijn Kroatisch, Hongaars en Sloveens Oostenrijk is een parlementaire representatieve democratie. De hoofdstad en grootste stad, is Wenen. Oostenrijk is een van de rijkste landen ter wereld.