3x te gekke architectuur in Almere Buiten

Geschreven door Redactie

Ken jij deze 3 te gekke architectuur gebouwen in Almere Buiten al? Deze moet je echt hebben gezien!

Ketelhuiswoningen

Eén van de drie te gekke gebouwen zijn de Ketelhuiswoningen, in de Tahitistraat in de Eilandenbuurt. Leisteen en aluminium lamellen zorgen voor een te gekke uitstraling en een sterk contrast.

Kattenrugwoningen

Je hebt ze vast wel eens gezien de gekleurde kattenrugwoningen aan het water in de Jamaicastraat in Almere Buiten. Het middensegment is altijd het hoogste. De hoogte neemt af naar de uiteinden waardoor de huizen een opvallend gewelfd dak krijgen.

Rode donders

De drie rode ‘dukdalven’ langs de Lage Vaart zijn geïnspireerd op de silo’s van de polder. De voet van de torens wordt gevormd door woningen die als steun de flats ondersteunen. Bij de entree is er een loopbrug. Liesbeth van der Pol is de ontwerper van de drie rode gebouwen. Het meest unieke aan deze gebouwen is dat echt alles rood is.