Zelfgemaakte granola voor een gezond ontbijt

Geschreven door Redactie

Zo maak je een gezond ontbijt.

Ingrediënten granola:

  • Half pak havervlokken;
  • 100 gram pompoenpitten;
  • Flinke hand gemengde ongezouten en ongebrande noten;
  • 100 gram gepofte quinoa;
  • 3 eetlepels vloeibare honing;
  • 3 eetlepels milde olijfole;
  • 1 dopje vanille aroma.

Bereidingswijze:

Pak de bakplaat uit de oven en bekleed deze met een stuk bakpapier. De oven kan ondertussen voorverwarmen op 170 graden. Pak de noten en hak ze in kleinere stukken, niet te fijn. Doe vervolgens de havervlokken, noten, gepofte quinoa in een schaal. Doe de honing en de olijfolie in een schaaltje en verwarm even 1 minuut op 1000 watt voor in de magnetron en roer daar de vanille aroma doorheen. Roer dit geheel door het havervlokken mengsel, roer dit een tijdje door. Het lijkt of het weinig vloeibaar is voor zoveel droge mengsel, maar blijf even roeren dan zie je dat het iets compacter wordt. Verspreid de helft van dit mengsel over je bakplaat, verspreid het goed. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven en roer alles om na 10 minuten. Na 20 minuten alles van de bakplaat op het aanrecht schuiven en goed verspreiden zodat het kan afkoelen. Schud er nu wat kaneel naar smaak overheen. Herhaal dit met het 2e deel van de havervlokken. Laat nogmaals goed afkoelen en voeg dan de kokossnippers, rozijnen en gevriesdroogde aardbei toe. Doe alles in een glazen pot en je hebt granola voor 2 weken.