Herdenkingsceremonie in Almere vanmiddag live

Geschreven door Redactie

In het Bos der Onverzettelijken in Almere wordt vanmiddag een herdenkingsceremonie gehouden voor de omgekomen ploeg van de Short Stirling BK716. Prinses Margriet onthult daar het beeld 'Rise' dat herinnert aan de vijf Britten en twee Canadezen die bij het ongeluk in de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Omroep Flevoland zenden het net 13:50 uur rechtstreeks uit via radio, tv en YouTube. Dus je moet nu gaan kijken.

De Short Stirling kwam in een ongeluk in de nacht van 29 op 30 maart 1943, na een aanval op Berlijn. Op de terugweg naar hun kamp Downham Market in Norfolk is het vliegtuig uit de lucht geschoten door een Duitse nachtjager. Ze kwamen allemaal om het leven. Nabestaanden van de ploeg zijn naar Almere gekomen om de herdenkingsbijeenkomst mee te leven.