De beste versie van jezelf worden

Geschreven door Redactie

Hoe zie je jezelf?

Om de beste versie van jezelf te kunnen worden moet je eerst aan jezelf één belangrijke vraag stellen: Hoe ziet de beste versie van jezelf eruit? Weet waar je naar toe wilt werken? Onthoud dat het in je eigen handen ligt, het is jouw visie en van niemand anders. Mensen zullen veel dingen van je gaan verwachten. Ze zullen meningen geven waar je waarde aan zult hechten. Maar het gaat om wat jij wilt.

Ervoor willen werken

Als je iets wilt bereiken, moet je bereid zijn om er ook hard voor te werken. Het heeft veel energie en tijd nodig. Er is enthousiasme en inzet voor nodig. Je moet je dagen en zelfs weken inplannen, en je moet bereid zijn om veel van je vrije tijd eraan te besteden. Natuurlijk is het belangrijk om te ontspannen, maar probeer zoveel mogelijk tijd te investeren in het behalen van je doel.

Risico’s nemen

Je wordt niet in één dag de beste versie van jezelf als je altijd maar de veilige weg kiest. Je moet risico's gaan nemen en dingen uit je comfort zone moeten doen. Spring in het diepe! Het leven gaat om risico's nemen en kansen grijpen, hoe eng ze ook zijn. Heb de vertrouwen om jezelf toch die enge beslissing te laten nemen en weet altijd dat het de beste keuze is die je zult maken. Als je een plan B hebt, zul je altijd veel veiliger en makkelijker met alles omgaan. Neem alleen één plan aan, dan is het all or nothing.

Wees iemand die jij zou willen zijn

Je hebt vast wel iemand in je leven tegen wie je opkijkt. Om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, moet je iemand zijn die je zelf zou bewonderen. Dat betekent ook vriendelijk, verantwoordelijk en behulpzaam zijn. Je doel bereiken of succesvol zijn op werkgebied hoeft te niet te betekenen dat je onaardig hoeft te zijn. Wees altijd vriendelijk tegen je medemens. Dan zul je het ook terug krijgen.


Onze Ambassadeurs