Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

Geschreven door Redactie

Deze heerlijke pasta is gemakkelijk en snel te maken!

Iedereen houdt wel van een lekkere pasta. Je zult versteld staan van alle smaken die je proeft, de spinazie, de lekkere saus, de romige penne en de spekjes. Wat heb je hiervoor nodig?

Ingrediënten:

  • 400 gram penne of strikjes pasta;
  • 1 kleine ui of sjalotje;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 150 gram gerookte spekreepjes;
  • 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes;
  • 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden;
  • 150 gram champignons;
  • Peper en zout.

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan langzaam uit. Voeg de uisnippers toe en bak deze zachtjes mee tot ze glazig zijn. Voeg de champignons erbij en bak deze mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe dan de ontdooide spinazie erbij en het pakje boursin. Breng alles aan de kook en roer goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. 

Eet smakelijk!