Dieren die zijn gered van uitsterven

Geschreven door Redactie

Op veel plekken van de wereld zijn er dieren aan het vechten voor hun leven.

Door klimaatverandering, vervuiling en overbevolking daalde het aantal diersoorten met 58 procent. Gelukkig zijn er bedreigde diersoorten die eindelijk weer in aantal groeien. Dit zijn er een paar van.

De grijze wolf

De afgelopen tijd daalde het aantal grijze wolven in Europa, Noord Amerika en Azië. Veel mensen waren bang dat de wolf volledig zou uitsterven, maar dankzij de bescherming die het dier kreeg, komt de wolf nu weer langzaam terug. Zelfs in Nederland, maar daar is niet iedereen blij mee. De wolven kunnen soms nog gevaar veroorzaken voor schapen. Daarom wordt nu gewerkt aan een ‘wolvenplan’ om zowel de wolf als de andere dieren te beschermen.

De Grizzly Beer

Door het verlies van hun leefomgeving, de trage voortplanting en dat er vaak op gejaagd werd werden grizzly beren met uitsterven bedreigd. In Californië en Mexico leven ze niet meer, maar in het Amerikaanse Yellowstone National Park gaat het nu weer beter met de beren. De beer is inmiddels van de lijst af van bedreigde diersoorten. In totaal zijn er ongeveer 55.000 grizzly beren, waarvan er 30.000 in Alaska leven.