Brownies&downieS maakt het meeste kans op titel 'Leukste Horecateam'

Geschreven door Redactie

Het team van Brownies&downieS in Almere-Buiten maakt kans op de titel 'Leukste Horecateam van Nederland.'

Het is onderdeel van de Week van de Horeca en wordt dit jaar voor het eerst gehouden.

Bij Brownies&downieS leren jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak. Ze zitten bij de laatste finalisten van de wedstrijd die ook onderdeel zijn van de Week van de Horeca. De twaalf jongens en zes meiden zetten alles op alles om de jury er van te overtuigen dat ze de titel verdienen.

"We zijn echt leuk en wij doen ons best," zegt Robbin Marten. "We zetten ons voor honderd procent in." Ook Daniël Hofstede doet z’n alles wat hij kan. Hij loopt daar met het dienblad en helpt iedereen. "Wij zijn het leukste team, het is hier heel gezellig en het eten is lekker, ik zou zeggen kom langs!"

Voor Brownies&downieS is de lockdown-periode extra moeilijk geweest, vertelt begeleider Monique van Tongeren: "Het is voor hen moeilijker relativeren". Veel van de jongeren hebben langer de tijd nodig. Sommigen hebben wel een maand nodig gehad om weer in het werkritme te komen.

Hoe is de sfeer daar?

Juryvoorzitter Patrick Treichl, ging donderdag bij de teams kijken. "Wat ik nu ervaar hier binnen, dat is gewoon een warme deken", zegt Treichl. De jury let bij de beoordeling op verschillende zaken: hoe lang blijven de mensen werken, hoe is de sfeer, werken ze goed samen en wat vinden de klanten? De officiële bekendmaking is vrijdagmorgen.