Dislike knop voor Spotify?

Geschreven door Redactie

Leuk of niet leuk nummer?

Het hele bedrijfsmodel van Spotify is dat ze willen dat je blijft luisteren naar muziek en ongeveer raden welke nummers jij leuk vind en je ze laten horen maar wat er heel handig bij zou zijn is een dislike knop hebben. Bijvoorbeeld Spotify heeft een nummer in je aanbevolen playlist gezet die helemaal niet leuk vind dan kan je ervoor kiezen om het te disliken zodat spotify in je volgende aanbevolen playlist niet nummer erin doen die er op lijken.

Er is onderzoek gedaan naar hoe beter en meer effectief de Spotify aanbevolen nummers zouden zijn als er ook een dislike knop aanwezig is, om precies te zijn zou het 20 procent meer effectief zijn. Dit functie bestaat al in TikTok, als je een TikTok niet zo leuk vind kun je het scherm ingedrukt houden en dan klikken op “Not Interested” (wat niet geïnteresseerd betekent).