Wat kan je doen om tijdens je theorie examen makkelijker de vragen te beantwoorden

Geschreven door Redactie

Blokken, blokken en nog eens blokken dat is wat je denkt als je aan je theorie-examen denkt. Maar er komt meer bij kijken dan enkel leren.

Zodra je voor die grote tablet in de examenruimte gaat zitten krijg je heel veel vragen te zien. De eerste 25 vragen moet je binnen 8 seconde beantwoorden. Het is slim om met je eerste ingeving te gaan want in de praktijk is dat ook wat je moet toepassen.

 In de vragen erna heb je veel meer tijd en kan je rustig de tijd nemen om je vragen te bekijken. Let op! Lees goed de vragen door, bekijk de afbeeldingen goed en sla geen letter in de vraag over. Kijk vervolgens naar de antwoorden. Er staat altijd wel één antwoord in waarvan je weet dat dat niet goed is. Streep dat antwoord in je hoofd weg en ga door naar de andere twee. Op deze manier word vragen beantwoorden veel makkelijker en zo blijft het ook overzichtelijk in je hoofd.

Ga goed je theorie-examen in en blijf vooral rustig.