de dag van het meisje is op 11 oktober

Op 11 oktober wil de Internationale Dag van het Meisje bewustwording en oplossingen brengen voor de unieke uitdagingen waarmee meisjes over de hele wereld elke dag worden geconfronteerd.

Vanaf het moment dat een kind wordt geboren, kan ze opgroeien tot wetenschapper, auteur, bedrijfsleider, moeder, leraar of wat ze maar wil. Door haar gezonde opties, opleiding en middelen te bieden om haar eigen keuzes te maken, moeten enkele van de obstakels waarmee ze wordt geconfronteerd worden weggenomen.

Afhankelijk van waar ze woont, zullen de uitdagingen van een jong meisje variëren en hoe we die problemen aanpakken, zal veranderen. Doe tijdens de Internationale Dag van het Meisje mee met de wereldwijde oproep tot actie. Creëer echte oplossingen; luister naar de aspiraties van jonge vrouwen; mentor iemand die op een dag de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd zal overwinnen.

Doe mee aan evenementen over de hele wereld die zijn ontworpen om het leven van meisjes in de meest verarmde landen te verbeteren. Word mentor. Doe een donatie van materiaal aan scholen. Laat je inspireren door of inspireer meisjes in je leven door te spreken over vrouwelijke leiders uit het verleden en heden.

Of ze nu een lerares of een auteur, een politiek leider of een activist was, deel de verhalen van degenen die veranderingen hebben aangebracht ten goede in de wereld.

Maak deel uit van het verschil dat het leven van jonge meisjes over de hele wereld beter maakt en gebruik #DayOfTheGirl om te delen op sociale media.