Spaghetti aglio e olio

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200 gr volkoren spaghetti;
 • 3 trostomaten;
 • 12 snoeptomaatjes;
 • 2 rijpe avocado’s;
 • Citroenrasp van 1 citroen;
 • Bosje platte peterselie fijngesneden;
 • Balsamicoazijn;
 • Milde olijfolie;
 • 1 peper;
 • 2 knoflookteentjes uitgeperst;
 • 1 zakje rucola;
 • 1/4 ijsbergsla;
 • Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:

Snijd het pepertje in kleine stukjes. Voor een hele pittige smaak laat je de zaadjes zitten. Pers 2 knoflookteentjes uit. Doe beide in een koekenpan en giet er ruim milde olijfolie in. Laat dit op heel zacht vuur bakken voor ongeveer een uur, dan trekken alle smaken goed in de olijfolie.

Na 45 minuten kook je de spaghetti zoals op de verpakking. Snijd vervolgens de rucola wat kleiner samen met de ijsbergsla. Snij de trostomaten in stukjes en voeg ze bij de sla. Giet er wat balsamicoazijn overheen, maar roer nog niet door.

Pak de avocado’s en de snoeptomaatjes en snijd in partjes, voeg ze bij elkaar in een schaaltje. Knijp er wat citroensap overheen en laat de 2 pitten van de avocado’s erin liggen. Dit voorkomt dat de avocado’s bruin worden. Maak het af met wat zwarte grove peper.

Giet de pasta af en roer daar de platte peterselie doorheen en de peper/knoflook olijfolie. Rasp er ook even wat citroenrasp van een hele citroen overheen en roer goed door.

Schep de pasta op een bord met daarbij wat rucola/ijsbergsla salade en de avocado/tomaat salade.

Als laatste doe je wat Parmezaanse kaas over de pasta.