Een gezondere en heerlijke kerststol

Geschreven door Redactie

Ingrediënten: 

  • 1 theelepel vloeibare margarine;
  • 3 rijpe bananen;
  • 3 eieren;
  • 150 gram volkorenmeel/speltmeel/amandelmeel;
  • 1 theelepels bakpoeder;
  • 2 eetlepels pompoenpitten;
  • 25 gram amandelen;
  • 50 gram rozijnen/sultana’s;
  • 25 gram walnoten;
  • Halve theelepel zeezout.

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met de margarine. Doe 2 rijpe bananen met de eieren, het volkorenmeel en de bakpoeder in de blender en mix het tot een zacht geheel.

Schep het beslag in een kom en doe er de walnoten, amandelen en zeezout bij. Voeg dan de derde banaan, in kleine stukjes gesneden eraan toe. En als laatste de rozijnen/sultana’s. Roer alles goed door elkaar en schenk in de ingevette cakevorm. Voeg als laatste de pompoenpitten eroverheen en zet deze in de voorverwarmde oven en bak voor 45 minuten in de oven.