Deze maand weer de herfst omarmen

Geschreven door Redactie

Het is de tiende maand van het jaar, de maand waarin Halloween wordt gevierd en we de dieren extra verwennen op dierendag. De maand van de herfst… het is oktober.

De dagen worden “korter” en kouder en de avonden knusser en warmer. Niet alleen de wereld kleurt oranje, maar ook ons eten. Het is de tijd van de pompoen! Met Halloween maken we er gezichtjes van, en op een druilerige herfstdag maken we pompoensoep.

En zo is het ook alweer tijd voor Halloween. Lekker griezelen voor de tv met je zelfgemaakte Halloween koekjes, of verkleed met je vrienden naar een feest. Er is voor iedereen, van jong tot oud wel wat leuks te doen met Halloween.

En dan is er nog dierendag. De dag waarop je jouw huisdier, of misschien wel een ander dier, eens lekker verwend. Voor de meeste dieren is het iedere dag dierendag, maar op 4 oktober worden alle dieren extra in de watten gelegd. Koop een speeltje of iets lekkers, of misschien help je dieren in nood? Het is tenslotte niet alleen voor huisdieren maar voor alle dieren dierendag!

Over verwennen gesproken, in navolging van onze succesvolle kerst-inzamelingsactie van vorig jaar hebben we besloten om het dit jaar dunnetjes over te doen! Veel kinderen van gezinnen die aangesloten zijn bij de voedselbank krijgen soms helemaal geen cadeautjes met kerst. In samenwerking met Ruitenheer en Voedselbanken Nederland is Ons Nieuws wederom de ‘Ruitenheer Kinder Kerstfeest’ inzamelingsactie gestart. Het doel is om voor ruim 750 kinderen in de regio een mooi bedrag op te halen waarmee leuke cadeautjes en snoepgoed kan worden uitgedeeld. Ben je nieuwsgierig hoe jij kunt meehelpen? Je leest er alles over in deze krant!

Wat je verder nog meer in deze mooie herfstperiode kunt doen bekijk je in deze editie van onze ‘Feel Good’ krant. Dus waar wacht je nog op? Blader snel door en geniet van al het leuks dat deze krant te bieden heeft.