Gisteren startte de wintertijd: pas je verwarming aan

Hoeveel gas je verbruikt en dus hoeveel je elke maand gaat betalen, heb je voor een groot deel zelf in de hand.

Verwarming is een grote energieverbruiker in huis: de helft van je energierekening gaat eraan op. in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober gaat de wintertijd in, en dat betekent dat de klok een uurtje terug gaat. Het betekent een uurtje langer slapen, maar het wordt ook tijd om de instellingen van de klokthermostaat na te lopen.

Als de wintertijd is gestart is het ’s avonds wat vroeger donker, en ’s ochtends dus ook vroeger licht. In voering van de wintertijd heeft invloed op de momenten waarop huishoudens energie verbruiken. Met een klokthermostaat kan je instellen op welke tijden de verwarming aan en uit moet gaan, bijvoorbeeld als je opstaat of naar bed gaat. Daardoor brandt de verwarming niet op tijden dat dit niet nodig is, en dat zorgt meteen voor een lagere energierekening.

Bij het Energieloket Flevoland kun je allerlei tips krijgen voor een zo laag mogelijk gasverbruik. Op verzoek maken we een energiebespaaradvies, zodat je precies kunt zien hoe je via het nemen van kleine maatregelen het gasverbruik omlaag kunt brengen.

Voor bewoners in een aantal Flevolandse gemeenten zijn er ook interessante bespaaracties en excursies. Wil je aan de slag met grotere stappen, zoals isolatie of een warmtepomp. Ook dan kun je bij het Energieloket terecht voor een gratis en onafhankelijk advies op maat.  

Bespaaractie: Verzilver tegoedbon voor gratis energiebesparende producten (op = op)
Met kleine maatregelen kun je het gasverbruik omlaag brengen. Denk aan radiatorfolie, tochtstrips en zet de verwarming een graadje lager. Bewoners van de gemeente Dronten, Noordoostpolder en Urk kunnen een speciale tegoedbon verzilveren voor gratis energiebesparende producten. Deze actie geldt voor woningeigenaren en huurder.  Ook bewoners van Zeewolde kunnen een goed gevulde gratis ‘energiebespaarbag’ ophalen bij het Energieloket Zeewolde, zolang de voorraad strekt. Reserveren kan via: www.energieloketflevoland.nl/acties


Onze Ambassadeurs