Maak je eigen kruidnoten

Geschreven door Redactie

Het is tijd voor heerlijk strooigoed

Op zaterdag 13 november is het eindelijk zover: Sinterklaas komt aan in Nederland! Leuke cadeautjes, chocoladeletters en natuurlijk.. Kruidnoten! Maar wist je dat je heel makkelijk je eigen kruidnoten kunt maken?

Ingrediënten

- 150 gram ongezouten roomboter;

- 125 gram basterdsuiker;

- 2 eetlepels speculaaskruiden;

- 250 gram zelfrijzend bakmeel;

- ½ theelepel zout;

- 4 eetlepels halfvolle melk.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe vervolgens de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout in één kom en kneed dit goed. Voeg vervolgens de melk aan het beslag toe zodat het een soepel deeg wordt.

Zodra het deeg een bol is kun je deze snijden in 4 gelijke stukken. Maak daarvan rolletjes van ongeveer een centimeter dik. Snijd de rolletjes vervolgens in stukjes en maak deze stukjes een beetje plat, zodat de vorm van een kruidnoot krijgen.

Bak de kruidnoten in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat de kruidnoten eventjes afkoelen. 

Eet smakelijk!