Top 5 landen waar mensen het oudste worden

Geschreven door Redactie

Hier zijn de 5 landen waar mensen het oudste worden


5. Spanje 82.8 jaar


De Spanjaarden houden van een gezond mediterraan dieet. Bovendien hechten de mensen in dit land veel belang aan familie en onderhouden ze hun hele leven sterke familie- en sociale banden. Dit helpt om gelukkiger te zijn en langer te leven.

4. Australië 82.8 jaar

De afgelopen jaren zijn Australiërs misschien voller en angstiger geworden, maar de levensverwachting blijft hoog. Mogelijk heeft dit te maken met de verbeterde gezondheidszorg en de over het algemeen hoge levensstandaard. Ook is er veel aandacht voor informatie, zoals informatie over de gevaren van de zon.


3. Singapore 83.1 jaar


Singapore wordt vaak gebruikt als voorbeeld van hoe je een welvarend land opbouwt. De economie van de stadstaat is sterk en het gezondheidszorgsysteem is efficiënt. Inspanningen om chronische ziekten in een vroeg stadium te voorkomen en op te sporen en nauwlettend toezicht door artsen hebben hun vruchten afgeworpen. Singaporezen volgen over het algemeen ook een gezond dieet van vis, rijst en noedels.


2. Zwitserland 83.4 jaar


De Zwitsers zijn een van de gelukkigste mensen op aarde en ze genieten ook van een van de meest welvarende economieën ter wereld. De mensen zijn rijk, de overheid is stabiel, waardoor er weinig tot geen conflicten zijn, en de gezondheidszorg wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Er zijn niet veel natuurlijke hulpbronnen in Zwitserland, dus het kiest ervoor om te investeren in talenttraining. Tussen gezondheid, geld, geluk en natuurlijk chocolade, is het moeilijk om chronische ziekten te krijgen.

1.  Japan 83.7 jaar


Japan staat bekend om zijn vergrijzende bevolking. Er zijn meer dan 58.000 Japanners ouder dan 100 jaar. Een grote hoeveelheid vis, rijst, tofu, sojabonen, groenten en al deze kleine porties van een gezond dieet worden beschouwd als de belangrijkste bron van een lang leven voor de Japanners.