De mooiste plekken van IJsland

Geschreven door Redactie

Dit móet je gezien hebben.

IJsland is in de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Maar wat zijn nu dé mooiste plekjes in IJsland. Deze plekken moet je echt bezoeken als je naar IJsland gaat.

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik, en ja het is natuurlijk duidelijk dat de hoofdstad onderdeel moet zijn van je trip. Reykjavik is de noordelijkste hoofdstad ter wereld. Vanaf de toren van de Hallgrímskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad. De kerk staat al meer dan dertig jaar in het oude centrum van Reykjavik en is hét symbool van de stad.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon in IJsland is een warmtebron en een luxueuze natuurlijke spa. Het warme bronwater komt uit diepe gaten, sommige op we tweeduizend meter diepte. Het water heeft een gemiddelde tempratuur van 40 graden Celsius. Het water zit vol mineralen die goed zijn voor je huid. De ultieme IJsland-ervaring is wanneer je je lichaam onderdompelt in het warme water terwijl je hoofd temperaturen van onder nul ervaart. Je begrijpt natuurlijk dat je deze prachtige plek niet kan overslaan als in je IJsland bent.

Er zijn zeker nog veel meer prachtige plekken, het is daarom aan te raden goed onderzoek te doen voordat je naar IJsland gaat.


Onze Ambassadeurs