De top 3 grootse haaien die nu in leven zijn

Geschreven door Redactie

Hier zijn  de 3 grootste haaien van dit moment


3. De witte haai


De grote witte haai is de grootste roofvis ter wereld. Het leeft in wateren dicht bij de kust, in de gematigde streken van het noordelijk en zuidelijk halfrond. In Europa vind je het in de Middellandse Zee en de Golf van Biskaje. De grootste verzameling witte haaien is te vinden in de buurt van Dale Island in Zuid-Afrika. Gegevens over de grootte van grote witte haaien variëren, maar het waargenomen exemplaar zou 8 meter lang zijn en ongeveer 900 kilogram wegen. Dit dier jaagt voornamelijk op vissen en zeezoogdieren.

2. De reuzenhaai


Reuzenhaai is een planktoneter . Daarom is hij niet gevaarlijk voor andere dieren of mensen, maar je wilt niet vanuit zijn staart geraakt worden. Reuzenhaaien leven in de gematigde wateren van het noordelijk en zuidelijk halfrond. Eentje wordt vaak gevonden of aangespoeld aan de Nederlandse of Belgische kust. Ook bij deze soort liggen de waarnemingen van lengte en gewicht ver uit elkaar. De grootste waarneming was een reuzenhaai gevangen in de Bay of Fundy, Canada, met een lengte van 12 meter en een gewicht van 19 ton. Deze dieren zijn echter gemiddeld 6 tot 8 meter lang en wegen ongeveer 4 ton.

1. De walvishaai


De grootste haaiensoort die er bestaat is de walvishaai. Walvishaaien leven in tropische wateren nabij de evenaar. Een bekend exemplaar is 15 meter lang en weegt 15 ton. Walvishaaien voeden zich met plankton, kleine vissen, krill en inktvis. De naam is natuurlijk vanwege de gelijkenis met walvissen. Jongere walvishaaien zijn relatief eenvoudig te benaderen en te fotograferen. Bezoekers kunnen zelfs met dieren in zee zwemmen.

Onze Ambassadeurs