De oudste game-franchises

Geschreven door Redactie

Games gaan al erg lang mee maar welke gaan het langst mee?

Super mario brothers

Wie kent het niet. Een volledige generatie is er mee groot geworden en het bekende deuntje kent iedereen uit z’n hoofd!

Super mario brothers gaat al erg lang mee. De loodgieter Mario die op zijn vijanden springt om prinses peach te redden van bowser is bij iedereen wel bekend. Later zijn ook allerlei andere karakters toegevoegd. Zijn broer Luigi, verschillende kleuren Toads, Wario, Waluigi en nog veel meer andere karakters zijn nu bij iedereen over de hele wereld bekend. Als je Nintendo zegt denkt iedereen meteen aan Mario.

Call of duty

Call of duty begon als vele andere first person shooters als een tweede wereldoorlog game. Maar de populariteit van Call of duty bleef aan omdat ze de game Modern Warfare maakte. Dit zet de speler in een ‘moderne’ tijd en dat was redelijk revolutionair voor de tijd. Daarna kwamen de Black Ops games uit waarvan Black Ops 2 de populairste was. Een paar dagen geleden is de nieuwe Call of Duty Vangaurd uitgebracht. Die weer terug gaat naar de tweede wereldoorlog.

Ken je deze games nog niet? Kijk eens of je er wat info over kunt vinden het is zeker de moeite waard.