Cryptocurrency, een kennismaking

Geschreven door Redactie

Naast cash ontwikkelen ook cryptocurrencies onder de Engelse verzamelnaam cryptocurrency zich snel.


Het is een denkbeeldige munt, samengesteld uit een uniek nummer en een reeks getallen. Deze munten hebben hun weg gevonden via transacties op internet. Regelgeving en toezicht zoals traditionele valutatransacties naderen deze transacties.

Cryptogeld


Er zijn honderden cryptocurrencies, waarvan Bitcoin (BTC) momenteel de meest bekende is. Ether (ETH) is ook bekend in de crypto-prijsfamilie. Het is een token (toegangsrecht) gericht op het realiseren van activa en eigendomsrechten (slimme contracten).


Wat is cryptocurrency?


Cryptocurrency is een digitale valuta die kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen, maar gebruikt een online grootboek met sterke cryptografie om online transacties te beschermen. Het grootste deel van de belangstelling voor deze niet-gereguleerde valuta's wordt verhandeld voor winst, en speculanten drijven soms de prijzen op.

De meest populaire cryptocurrency, Bitcoin, fluctueerde sterk dit jaar, bereikte bijna $ 65.000 in april en daalde vervolgens met bijna de helft in mei. Medio oktober stegen de prijzen weer snel en bereikten ze een recordhoogte van meer dan $ 66.000 voordat ze terugvielen.


Voordelen van cryptocurrencies


De transactie tussen de zender en de ontvanger vindt direct plaats zonder tussenpersoon.

De technologie is altijd beschikbaar "in de cloud". Internationale handel vergemakkelijken.

De gegevens zijn betrouwbaar omdat alle transacties gedecentraliseerd en geverifieerd zijn. Ook is het systeem beter bestand tegen cyberaanvallen doordat de informatie op verschillende plekken in het netwerk is opgeslagen.

Onze Ambassadeurs