Theeën om buikvet te verbranden

Geschreven door Redactie

Niet alleen wat je eet, maar ook wat je drinkt, maakt een enorm verschil voor je gewicht(sverlies).

En als je het over drankjes hebt, wist je dat een simpele drank, die in je keuken staat, wonderen kan doen voor gewichtsverlies?


Experts beweren dat het regelmatig drinken van groene thee een uitstekende gewoonte is als je probeert af te vallen. Volgens experts is groene thee geen magische drank die buikvet wegsmelt. Wanneer je het combineert met je gezonde eetgewoonten en regelmatige trainingsroutine, begint de drank zijn magie te vertonen. De echte manier waarop thee je kan helpen, is wanneer je ochtendkoffie, sap, frisdrank of drankjes na het eten ermee vervangt. Groene thee remt het effect van enzymen die helpen bij de spijsvertering en vermindert zo de opname van suiker en vet en vermindert de caloriebelasting van een maaltijd. 


Zwarte thee bevat de meeste cafeïne, waardoor het afslankvriendelijk is. Meer cafeïne betekent een extra boost van energie die je kan helpen meer calorieën te verbranden. 

Een in 2014 uitgevoerd onderzoek wees uit dat het regelmatig drinken van drie kopjes zwarte thee zowel het gewichtsverlies als de tailleomtrek verminderde.


Een warme kop pepermuntthee werkt als een natuurlijke eetlustremmer. Zelfs elke twee uur aan de thee ruiken, kan dezelfde voordelen bieden. 


En tot slot witte thee, dat is de minst bewerkte theesoort. Witte thee helpt bij het afbreken van vet en voorkomt de vorming van nieuwe vetcellen. Witte thee kan je stofwisseling ook met 4-5 procent stimuleren, wat resulteert in een extra verbranding van 70-100 calorieën per dag.