Australische man breekt wereldrecord voor hardste boer

Geschreven door Redactie

Een Australische man heeft het wereldrecord voor de luidste boer ooit verbroken.

Met zijn poging haalde hij 112,4 decibel, net iets harder dat het oude record dat ruim tien jaar op naam van een Engelsman stond. Voor een lange tijd heeft niemand deze record kunnen verbreken.

Het geheim van Neville Sharp: een fles cola van 600 milliliter. De man uit de plaats Humpty Doo slokte de frisdrank naar binnen en ging ervoor. Sharp deed zijn recordpoging in een geluidsdichte radiostudio, waar zijn boer zo goed mogelijk geregistreerd kon worden.

Zijn nieuwe record staat nu ook in het Guinness Book of World Records. Het oude stond al twaalf jaar op naam van Engelsman Paul Hunn, die een boer van 109,9 decibel uit zijn longen wist te krijgen. Het geluid van Sharp kan worden vergeleken met dat van een drilboor of een trompet.