Handige tips voor energiebesparing tijdens Kerstmis

Geschreven door Redactie

Ander soort verlichting gebruiken is een tip.


De kerst komt er weer aan en dat betekent dat je waarschijnlijk de kerstspullen al van de zolder hebt gepakt en je huis hebt versierd. Maar mensen verspillen erg veel energie tijdens de kerst en daarom geven wij jou 2-handige tips zodat je minder energie verbruikt en toch kunt genieten van een sfeervolle kerst.

Heel veel mensen gebruiken gloeilampjes maar het is beter als je led lampjes gebruikt. Met zuinige LED-lampjes gebruik je 5x minder energie dan wanneer je de kerstboom verlicht met gloeilampjes. Als je snoerverlichting gebruikt met 100 gloeilampjes voor 8 uur per dag dan betaal je tussen de 1,00 euro en de 3,00 euro per dag. Doe je dit met LED-kerstverlichting (van tussen de 1 en de 6 watt) dan ben je minder dan één euro per dag kwijt.

Veel mensen vergeten dit wel eens. Dan wordt het verbruik vier keer hoger. Gebruik maken van een timer is dan het handigst. Bij sommige kerstverlichting zit zo’n timer standaard ingebouwd. Heb je al kerstverlichting? Dan kun je voor ongeveer 4,00 euro een losse schakelklok kopen bij de bouwmarkt.

Onze Ambassadeurs