Tips voor een langere batterijduur van je telefoon!

Geschreven door Redactie

Eén van de tips is om je locatie uit te zetten.

Je kent het wel. Leuke TikToks die je aan het kijken bent, je baas die je een half uur aan de telefoon hebt, een spelletje dat je aan het spelen bent en opeens is je telefoon leeg! Toch zijn er wat tips om de levensduur van de batterij van je smartphone te verlengen.

  • Eén van de onderdelen van een smartphone die veel van de accu kan vragen is de locatie. Je locatie staat vaak 24 uur per dag aan waardoor dat veel energie kost.
  • Verminder de scherm time-out. Het scherm is de grootste accuvreter, dus hoe minder deze aan is, hoe langer de batterij mee zal gaan. Zet daarom de scherm timeout zo laag mogelijk, bijvoorbeeld op 15 seconden in plaats van 30 seconden.
  • Deactiveer het trillen van je toetsenbord! Vaak is het fijn wat feedback te krijgen tijdens het typen of aanraken van capacitieve toetsen. Zet dit ook uit als je de accu wil besparen. Het trilmotortje kost ook veel energie.


Onze Ambassadeurs