Hoe word ik liefdevoller?

Geschreven door Redactie

Bijna iedereen wilt wel een persoon worden met meer liefde. Maar hoe doe je dat?

De vraag is dus: hoe wordt liefde meer iets van jezelf? Hoe word je een liefdevoller mens? Hier lees je een paar manieren om een liefdevoller mens te worden.

Geef

Als je iets aan iemand geeft, ga je diegene meer waarderen. Je krijgt sterkere spieren door te sporten, je wordt beter in je baan door te oefenen, zo word je ook een mooier mens door iets moois te doen.

Complimenteer
Zeg nooit iets over een ander, wat je niet tegen diegene zou zeggen. Roddelen doen we om ons aan onze gesprekspartner te verbinden, maar tegelijk scheppen we zo nieuwe afstand tot ons ‘slachtoffer’. Maar wat als je nou gewoon even een compliment geeft aan de persoon die je langer dan een minuut spreekt. Aan het einde van de dag blijven complimentjes gratis om te geven.

Wees dankbaar

Probeer zoveel mogelijk dankje te zeggen, zelfs al zijn het de kleine dingen. Schrijf bijvoorbeeld de dingen op waarvoor je dankbaar bent. Het mooiste is het concreet tegen iemand te uiten: je lief, een vriend of vriendin, een collega. Als je beseft hoeveel je gekregen hebt, heb je ook meer te geven.

Dus zet liefde even centraal en wees dankbaar voor wat en wie je in je leven hebt. Zo maak je het niet alleen voor jezelf mooier, maar ook voor de personen in je buurt.