Hoe word je een georganiseerd persoon?

Geschreven door Redactie

Georganiseerd worden en de dag wat sneller en makkelijker laten voorlopig is goed te doen. 

Hierin vertellen we je wat georganiseerde mensen doen en hoe jij het ook kan worden!

Noteren. Het is belangrijk om op te schrijven welke activiteiten het dringendst is en welke het vervelendst zijn om te doen. Als je eenmaal hetgeen wat je hebt uitgesteld hebt gedaan, zal alles veel sneller gaan.


Je moet ook niet altijd vertrouwen op je geheugen. Hoe goed je geheugen ook is. Het is altijd beter om alles op te schrijven, zodat je niet de vraag krijgt: “Wat had ik nog meer moeten doen?”. Door het op te schrijven verminder je misverstanden en verwarring.

Leg alles op dezelfde plek terug. Je zou schrikken van hoelang je in totaal zoekt naar je sleutels omdat je ze niet op de juiste plek hebt gelegd of niet weet waar je ze gelaten hebt. Je oplader, smartphone, papieren, pennen, kleren. Alles moet een eigen plaats hebben, die moet je ook gaan onthouden en toepassen. Anders ben je vaak lang op zoek.

Doe niet twee dingen tegelijk. Het is beter en handiger om je aandacht op één activiteit tegelijk te richten. Op die manier word je niet afgeleid en verspil je je energie niet door te proberen andere dingen tegelijk te doen. Dit leidt er namelijk vaak toe dat je ze niet allemaal kunt afmaken, omdat je dan geen zin meer hebt.

Zodra je georganiseerd leeft, zou je kunnen genieten van de voordelen die het meeneemt. Want je bespaart tijd en je stressniveau zal lager zijn. Wees dus lief voor jezelf en stel dagelijkse doelen die je kunt halen.