Gepofte zoete aardappel met een crème van kwark, knoflook en kruiden

Geschreven door Redactie

Ingrediënten:

1 zoete aardappel;
50 gram franse kwark;
1 teentje knoflook uitgeperst;
Halve theelepel dille;
Halve theelepel oregano;
Beetje zout en peper;
15 gram gerookt zalm.

Bereiding:

Was de zoete aardappel en laat de schil zitten. Leg de zoete aardappel op een bord en prik er wat gaatjes in met een fork. Zet de zoete aardappel in de magnetron en op vol vermogen gaar je de zoete aardappel voor 7 minuten. Snij d hem hierna open aan de bovenkant en spreid de aardappel zodat je straks de vulling erin kan doen. Maak de vulling van de Franse kwark, knoflook, de kruiden en wat peper en zout. Vul de aardappel hiermee en leg als laatste het plakje gerookte zalm erbovenop.

Onze Ambassadeurs