Corona doet 't Pannenkoekenschip in Havenkom de das om

Geschreven door Redactie

't Pannenkoekenschip in de Havenkom in Almere Haven is failliet. Het faillissement is dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Utrecht.  

De coronacrisis heeft het bedrijf de das om gedaan, laat de curator weten. 't Pannenkoekenschip had al niet veel vet op de botten. Door het wegvallen van alle inkomsten is nu noodgedwongen besloten de handdoek in de ring te gooien. 

Het restaurant moet het normaal hebben van de lente en de zomer. Het wegvallen van die maanden is de doodsteek gebleken. De onderhandelingen voor het verkopen van de inventaris zitten in een vergevorderd stadium, zegt de curator. De kans dat de boot in Almere blijft liggen, is zeer klein. 

Bij het restaurant waren tot de coronacrisis meer dan 100 soorten pannenkoeken te eten. Waaronder bijvoorbeeld een rotipannenkoek. Voor veel mensen in Almere is het schip onlosmakelijk verbonden met de havenkom. Het is niet duidelijk of het straks geheel gaat verdwijnen uit het straatbeeld. 

Rode Kruis 

Het schip draag de naam JOHANNA en werd net voor het begin van de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Tijdens en na de oorlog werd het gebruikt als binnenvaartschip voor de Rode Kruis. Uiteindelijk werd JOHANNA verbouwd en kreeg ze drie masten, waarvan de langste dertig meter de lucht in reikt.