Meta beleggers zijn de schandalen zat en willen meer toezicht

Geschreven door Redactie

Aandeelhouders willen meer toezicht op "risico's voor de openbare veiligheid".

Na een jaar van schokkende en vernietigende onthullingen wordt Meta (Facebook), geconfronteerd met oproepen van beleggers om een onafhankelijke beoordeling van de audit- en risicotoezichtcommissie van het bedrijf toe te staan.

Beleggers en een non-profitorganisatie hebben een brief gestuurd naar de bedrijfssecretaris van Meta met het verzoek om het voorstel op te nemen in de jaarlijkse proxy van het bedrijf waarover de aandeelhouders moeten stemmen. 

Two investors, Harrington Investments and the Park Foundation, have joined with the Campaign for Accountability to force Meta’s hand. Harrington Investments calls itself a shareholder activist and socially responsible investor, while the Park Foundation is a grant-making foundation that funds initiatives in democracy and civil society, media, and the environment.

This isn’t the first time Meta/Facebook has faced demands for greater oversight of risk on the platforms. In 2018, another resolution asked shareholders if Facebook should create a committee that focuses on risks posed by the platform, including Russian meddling in the 2016 election, incitements to violence, and more.