Abrikozenliefhebbers vieren elk jaar op 9 januari de Nationale Abrikozendag

Geschreven door Redactie

Verwant aan de perzik, lijkt het fluweelachtige vruchtvlees van de abrikoos vrij veel op elkaar.

De textuur van de goudoranje vrucht is echter steviger en de smaak scherper dan die van zijn neef. Omdat we de abrikoos gemakkelijk kunnen bewaren, genieten we het hele jaar door van deze veelzijdige vrucht - vers, ingeblikt en gedroogd.

Abrikozen komen over de hele wereld voor, maar zijn in de oudheid ontstaan ​​in het noordoosten van China, vlakbij de Russische grens. De abrikozenboom kan tot 45 voet groeien als hij niet wordt gesnoeid. Het produceert witte, roze of rode bloemen en is een winterharde boom. Vroege vorst kan het fruit echter beschadigen.

Verse abrikozen pakken de voedingsstoffen in. Een portie abrikozenhelften van 1 kopje bevat 60% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine A en 26% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Andere vitamines in deze caloriearme snack zijn vitamine B-6, magnesium, ijzer en calcium, en is ook een uitstekende bron van vezels.

Met zijn unieke smaak is de abrikoos een veelzijdig ingrediënt dat zich leent voor zowel zoete als hartige gerechten. Perfect om te snacken, abrikozen zijn vers van de boom het lekkerst, maar ze zijn ook het hele jaar door op de markt te vinden. Gedroogd zijn ze heerlijk in gezonde granola of een salade.

De beste manier om het te vieren is door een abrikoos te eten. Of je nu van conserven houdt of je favoriete recepten bakt, zorg ervoor dat je iemand uitnodigt om ervan te genieten.

Eet wat abrikozen en gebruik #NationalApricotDayOnsNieuws om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs