Zo krijg je alle pluisjes weer uit je kleding

Geschreven door Redactie

Het overkomt iedereen wel een keer tijdens het wassen: je vergeet de zakken van je spijkerbroek te checken, waardoor je per ongeluk een papieren zakdoekje meewast.

Het resultaat? Een broek vol met pluisjes. Geen zorgen, de oplossing ligt in je medicijnkastje.

Aspirines

Het toevoegen van een of meerdere aspirines aan een warme handwas of de wasmachine doet wonderen. Binnen de kortste keren zijn alle pluisjes weg.

Om dit toe te passen kun je ervoor kiezen om vier aspirines bij de was in de wasmachine te gooien en het kledingstuk opnieuw te wassen, of om één paracetamol in een emmer met heet water te laten oplossen en de broek een paar uur te laten weken.

De tijd is afhankelijk van het aantal kledingstukken en de hoeveelheid pluisjes. De aspirine is in ieder geval niet schadelijk voor je kleding, dus het is volkomen veilig.

Droger

Mocht je het toch niet willen doen, dan is er gelukkig nog een methode om alle pluisjes uit je broek te krijgen. Zo kun je je kleding ook na het wassen in de droger stoppen. Zorg er dan wel voor dat je hem eerst goed uitklopt, zodat alle overtollige papieren stukjes uit de zak zijn.

Je zou hier ook een pluizenroller voor kunnen gebruiken. Gooi de broek daarna in de droger. In de droger zit een zogenoemde “pluizencollector” die zo goed als alle pluisjes verwijdert. Mocht nog niet alles weg zijn, kun je ‘m eventueel nog een tweede keer laten centrifugeren.
Onze Ambassadeurs