Het land van carnaval

Geschreven door Redactie

Brazilië is hét land van het carnaval.

Carnaval wordt in Brazilië grotendeels georganiseerd door de inwoners van de favela’s. Het feest duurt vier dagen en eindigt één dag voor Aswoensdag. Dan begint het vasten.

Tijdens de carnaval zijn er prachtige parades die sinds 1984 in de Sambadrome worden gehouden. Elke samba-school krijgt 80 minuten de tijd om door de Sambadrome te trekken. De parades zijn een soort competitie. Elke optocht heeft een thema en maakt uitbundig gebruik van danseressen en praalwagens. Meer dan honderden mensen doen mee aan de parades. Op sommige dagen komt het voor dat er meer dan twee miljoen mensen meedoen aan de festiviteiten. Voor de ultieme carnaval beleving moet je in Rio de Janeiro zijn. Hier wordt het feest uitbundig gevierd en sta je versteld van alle prachtige parades en versieringen. Dit is carnaval zoals je het nog nooit hebt meegemaakt.

Dit jaar wordt carnaval van 26 februari tot en met 1 maart gevierd. Als corona het natuurlijk toelaat.