Weet jij wat de betekenis van "Tiramisu" is?

Tiramisu betekent letterlijk "Pick me up".

Onder de meest populaire Italiaanse desserts is tiramisu ongetwijfeld nummer één.

De naam zelf, tiramisu, betekent "Pick me up" in het Italiaans, waarschijnlijk verwijzend naar de twee cafeïnehoudende ingrediënten die in het gerecht aanwezig zijn, espresso en cacao.

Traditionele tiramisu begint met Savoiardi Ladyfingers, lichte en delicaat zoete biscuitgebak. Deze koekjes hebben een lange traditie in de Italiaanse keuken, ontwikkeld aan het hof van het hertogdom Savoye in de 15e eeuw om een ​​bezoek van de koning van Frankrijk te verwelkomen. Savoiardi Ladyfingers kregen hun naam toen ze de aanduiding 'officieel gerechtskoekje' kregen.

Bij het maken van tiramisu worden de Savoiardi lange vingers geweekt in een mengsel van espresso (of instant espresso) rum en suiker. De knapperige koekjes worden zacht zodra het espressomengsel is toegevoegd. Vervolgens wordt een laag mascarponekaas en een laag zabaglione toegevoegd. Zabaglione is een traditionele Italiaanse vla gemaakt van eidooiers, Marsala-wijn en suiker. Lange vingers zijn belangrijk voor tiramisu, waardoor het een textuur krijgt die goed contrasteert met de zijdeachtige lagen van mascarpone en vla. Tiramisu is afgewerkt met een laagje rijk cacaopoeder, een belangrijk onderdeel van het uiterlijk en de smaak!