Amy Zeeman: Genomineerd voor de You Go Girl Award

Almere heeft een heel mooi rijkdom aan natuur. Dat komt voornamelijk doordat de bossen in Almere anders zijn ingepland dan bijvoorbeeld Oostelijk-Flevoland ten tijde van de drooglegging.

Amy Zeeman is boswachter publiek bij Staatsbosbeheer in Almere. Sinds zij haar studie toegepaste psychologie in haar examen jaar stage liep als boswachter, wist zij het. De natuur is haar roeping, al had ze eerst wel gedacht het water op te gaan met een zeilboot en onder andere orka's te bestuderen.

"Ik vind het leuk wanneer mensen een excursie boeken met een boswachter en dan kom ik aanlopen. Dan hoor je af en toe wel van “hey het is een vrouw en nog maar 24 jaar.”

Je zou denken dat boswachters veel al mannen zijn in geruite truien, een boswachter hoed en grijs haar. Niks is minder waar. Er komen volgens Amy steeds meer vrouwelijke boswachters bij en zij vind het dan ook waanzinnig dat ze is genomineerd voor de You Go Girl Award. 
Deze award is bedoeld voor vrouwen die via media hun zichtbaarheid laten zien en gebruiken om vrouwen aan te moedigen te gaan voor hun passie. 

Je kan nog tot 28 januari stemmen op Amy om de You Go Girl Award te winnen.
Dat kan via de site van Vaker In De Media.
Wij hebben al op Amy gestemd en zij kan jouw stem ook zeker goed gebruiken.

Hier kan je stemmen op Amy: STEM HIER.

En om de video te zien met Amy dan klik je hier. 1