Tips voor goed herstel na een haartransplantatie

Geschreven door Redactie

Wat kan je doen om goed en spoedig te herstellen na een haartransplantatie?

Het is belangrijk dat je na een haartransplantatie goed rust. Ook na één of twee weken moet je voorzichtig blijven met je hoofd. Het is bovendien een ingreep waar je zelf voor gekozen heb en daarom is het belangrijk dat je er rustig mee omgaat, zeker kort na de transplantatie.

De juiste verzorging is ook heel erg belangrijk. Let er goed op dat je de juiste producten gebruikt, denk aan speciale shampoo en crème. Bij je afspraak krijg je vaak wel informatie over wat goed is om te gebruiken, maar zorg er anders voor dat je dit zelf vraagt of opzoekt.

Probeer zoveel mogelijk stres te vermijden, juist in zo een herstel periode. Het kan een lange tijd duren voordat haren na zo een transplantatie weer gaan groeien en daar om stressen zal dit proces niet versnellen. Probeer dus zoveel mogelijk stres te vermijden.

De laatste tip is om te letten op je eten en drinken. Probeer meer vitamines te nemen of te slikken die de haargroei kunnen stimuleren. Dit kan geen kwaad voor het herstel proces en de groei van het haar. Probeer ook om pittig eten te vermijden, je lichaam kan hier verward op reageren. Ook is alcohol vermijden een goede tip, aangezien het je bloed verdunt.

Dit waren een aantal tips die jij kan volgen als je een haartransplantatie heb gehad of nog gaat doen.

Onze Ambassadeurs