Cultuurhuis Almere Buiten gaat door naar volgende fase

Geschreven door Redactie

Cultuurhuis Almere Buiten

Cultuurhuis Almere Buiten ’in de maak’, dat onderdeel is van de Stedelijke Vernieuwing van Almere Buiten Centrum, wordt de komende tijd onder leiding van projectleider Mirjam Flik en architect Maaike Westinga verder ontwikkeld. Vanuit een schetsontwerp van het gebouw werken ze samen met De Nieuwe Bibliotheek, het Erfgoedhuis, De Schoor en nieuwe partners aan een voorlopig schetsontwerp. Entervisie Cultureel is verantwoordelijk voor de tijdelijke programmering tot en met de verbouwing.

Tijdelijke activiteiten

In het najaar van 2021 is begonnen met de eerste activiteiten en programmering om zo de bewoners kennis te laten maken met het Cultuurhuis Almere Buiten. In 2022 worden een diverse programmering en activiteiten aangeboden in het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein. Met onder andere optredens van lokaal talent tijdens een open podiumavond, concerten voor de liefhebbers van klassieke muziek, jamsessies waar instrumentalisten en vocalisten mee kunnen doen en kunstzinnige lessen en Artlabs voor kinderen. Ook staat een mooi aanbod aan educatieve taalworkshops en online Young Adult-evenementen in de planning. De komende weken nodigt het Cultuurhuis Almere Buiten via een oproep iedereen uit om met ideeën te komen voor een structurele invulling en participatie in het Cultuurhuis.

Onze Ambassadeurs