Instrumentale Mattheus Passion in Almere

Geschreven door Redactie

De Nederlandse componist en musicus Egon Kracht schreef zijn Mattheus Passion als een moderne interpretatie van de oorspronkelijke muziek van J.S. Bach.

Nu is Bachs meesterwerk à la Kracht na een pauze van tien jaar weer opnieuw live te horen bij Goede Rede Concerten op vrijdag 1 april om 20u.

Het is twintig jaar geleden dat Egon Krachts Mattheus Passion in première ging. Het bleek het startschot te zijn voor talloze bewerkingen, waarmee het taboe doorbroken was om aan hét heilige huisje van de klassieke muziek te komen. Kracht brengt met zijn uitvoering de Mattheus Passion terug tot de essentie en dat levert een korte, maar krachtige en vooral levendige interpretatie op.

Critici waren het erover eens: het is een bijzondere ervaring deze Mattheus te ondergaan. Met een ensemble van zeven musici nadert Kracht de componist Bach tot op het bot. Hij openbaart de kern en laat horen waar het om gaat, waarom deze muziek zo bijzonder is en de ziel nog altijd diep raakt. Met respect komen alle thema’s uit het meesterwerk aan de orde. Het eerste recitatief, het kakelende koor en natuurlijk de koralen en de aria's. Deze Mattheus à la Kracht is meer dan een bewerking of een ode. Het is een mooi afgerond werk, dat naast Bach overeind blijft omdat het Bach recht doet.

Mattheus Passion 2022 door Egon Kracht & the Troupe:
Angelo Verploegen – bugel, Michiel van Dijk – saxofoon en klarinet, Noortje Braat – viool, Bokke Rypma – gitaar, Jakob Klaasse – orgel, Niels Verbeek – marimba en Egon Kracht – contrabas.

Kaarten zijn beschikbaar via www.degoederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.

Onze Ambassadeurs