Hartvormige pizza's maken

Toon de liefde deze Valentijnsdag met makkelijke hartvormige pizza's.

Als je het over pizza hebt, heb je het over onze liefdestaal. Dus op Valentijnsdag zijn hartvormige pizza's natuurlijk in orde.

Begin met je favoriete pizza deeg en vorm een bal. Druk het vervolgens plat tot een ronde vorm, net als elke normale pizzabodem. Leg hem daarna terug op de bakplaat en druk erop met je vingers om hem vorm te geven. Houd er rekening mee dat als je deeg zijn vorm niet wil behouden, het misschien even moet rusten. Laat het 5 minuten zitten en probeer het dan opnieuw.

Om je hartvormige pizza te maken, knijp je in de bodem van de korst en trek je hem naar beneden in een punt. Je pizza heeft nu de vorm van een traan. Als je een slechte dag hebt, stop dan hier. Of niet. Ga helemaal naar Heartland. Je kunt wel wat liefde gebruiken.

Breng nu een vinger naar het midden bovenaan en duw naar beneden in de richting van het midden van de pizza. Vorm hier en daar een beetje als je wilt en voila! Een hartjes bodem! Voel de liefde!

Top nu net zoals je elke pizza zou doen! Je kunt bijvoorbeeld peperoni hartjes maken of normale toppings die je lekker vindt.

Bak volgens de instructies van je pizzabodem je pizza, meestal duurt het ongeveer 8 minuten voordat de toppings perfect gaar zijn en de korst goudbruin is. Gebruik #HEARTPizzaOnsNieuws op social media en krijg een repost!


Onze Ambassadeurs