Terugblik op succesvolle Expeditie DUIN: Een bruisend cultureel wijkevenement

Geschreven door Redactie
Foto: Beeldkrakers

In het afgelopen jaar heeft StrandLAB, in samenwerking met een enthousiaste groep bewoners, gewerkt aan de ontwikkeling van een culturele route door Almere DUIN. Het resultaat? Een sprankelend en veelzijdig wijkevenement, Expeditie DUIN!

Afgelopen zondag werden huiskamers, hallen en tuinen omgetoverd tot intieme podia, workshopruimtes, barretjes en exposities. Het evenement bood een gevarieerd programma waardoor in de wijk nieuwe verbindingen werden gelegd en waarin de wortels van de buurt werden verkend en het landschap werd geëerd. Daarnaast werden er creatieve workshops aangeboden, perfect voor het last-minute maken van Moederdagcadeautjes! 

Expeditie DUIN bood een onvergetelijke ervaring met een diversiteit aan activiteiten. Jurjen Alkema zorgde voor robotmuziek op de Almeerse wind, terwijl relationeel kunstenaar Zita Christie tekensessies verzorgde. Tijdens een wildplukwandeling, georganiseerd door Nas Natured, leerden de deelnemers zelf thee maken. Spraakwaterval zorgde voor betoverende optredens met Betty en Nikita, terwijl de nieuwe bibliotheek Almere voorleesrondjes organiseerde. In de buurt kon men de schilderijen van kunstenaar Ninette Koning bewonderen. Focus on Ki bood ontspannende shiatsu massages aan en Erfgoedhuis Almere en Waag Futurelab gaven boeiende workshops over strandherinneringen en strandgeschiedenis. Voor last-minute Moederdagcadeautjes konden deelnemers zaadenvelopjes maken met bewoners Juultje Joosten en Hester van Donkersgoed.

Ook de allerkleinsten gingen op ontdekkingstocht naar kriebelbeestjes met Stichting Stad & Natuur Almere. Daarnaast waren er inspirerende speeches van Sem Krijn van Dijk en Shadi Nikshomar, taalervaringen met Sanne van Balen, een fascinerende strandvondsten-installatie van Sietse van der Wal, optredens van het koor Multiple Voices en een tai chi-sessie aangeboden door Martijntje Goudsmit. De allerjongste ondernemers uit de wijk presenteerden suikerspinnen en mocktails. Ook waren er smaakvolle bijdragen zoals ijs van Mint, limoncello van ZST, siroop van Monsieur en Madame Siroop, en het bier van Brouwerij Stijl.

Expeditie DUIN was een groot succes, mede dankzij de betrokkenheid van de Almeerse gemeenschap in de wijk Duin en de inspirerende bijdragen van alle deelnemers. Het evenement bood een unieke gelegenheid om de culturele diversiteit en creativiteit van Almere te vieren. StrandLAB Almere kijkt terug op een geslaagde expeditie en bedankt alle betrokkenen voor hun inzet en enthousiasme.

Voor meer informatie en toekomstige evenementen kun je terecht op de website van StrandLAB Almere: strandlab-almere.nl.


Onze Ambassadeurs