Zo kom je van een geïrriteerde nek af

Geschreven door Redactie

Een geïrriteerde nek kan allerlei oorzaken hebben, zoals een verkeerde slaaphouding, verwonding of een slechte werkplek. Wat het ook is, het kan genezen worden met een beetje moeite.


Beweeg je nek langzaam.
Beweeg je nek langzaam in ronddraaiende bewegingen om de pijnlijke spieren op te rekken. Dit kan oncomfortabel zijn in het begin, maar uiteindelijk helpt het de pijn te verlichten.

Neem zelfzorgmiddelen als paracetamol of Ibuprofen.

Daarmee kun je de pijn in je nek onderdrukken. Geef echter geen aspirine aan kinderen onder de 18 jaar, omdat aspirine bij kinderen in verband is gebracht met het syndroom van Reye, waarbij de hersenen opzwellen.

Als de nekpijn ernstig is, kan er een brace nodig zijn om de nek te ondersteunen.
Gebruik alleen een nekbrace als de nek onstabiel is en de pijn niet te dragen is. Om dit thuis te doen kun je een handdoek oprollen en om je nek wikkelen, zodat de basis van de schedel op de bovenkant van de handdoek rust. Ga in een comfortabele positie zitten. Neem nu je rust.

Neem een massage.
Vraag aan je huisarts of een massage goed kan zijn als je al langere tijd pijn ervaart. Ga bij een fysiotherapeut of schoonheidssalon om een massage te laten doen. Massages kunnen duur zijn, kijk dus naar een relatief goede prijs en een goede service.

Onze Ambassadeurs