Vandaag is het Nationale Amandeldag

Elk jaar op 16 februari wordt op Nationale Amandeldag de veelzijdige en gezonde amandel erkend.

Deze heerlijke noot komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en gedijt goed in warme, droge klimaten met milde winters. De dag viert de voordelen en het gebruik van amandelen.

Of je ze nu alleen eet, amandelmelk, pasta, meel, boter, olie of meel gebruikt, amandelen bieden een heerlijke smaak en veel gezondheidsvoordelen. Amandelen zijn een van de meest hart-gezonde voedingsmiddelen op de markt, boordevol vitamine E, magnesium en vezels. Volgens een onderzoek onder 500 gezondheidswerkers kunnen amandelen gunstig zijn voor een gezonde levensstijl.

Wat kan je doen vandaag?

- Snack op amandelen.
- Deel amandelen met anderen.
- Verzamel een verscheidenheid aan gekruide, geroosterde amandelen en geniet van een smaaktest. Welke is jouw favoriet? Geroosterd, gerookt, met chocolade, pittig of zoet?
- Stap de keuken in en voeg amandelen toe aan je hartige gerechten. Ze geven smaak aan vlees, sauzen en salades.
- Probeer amandelboter voor een alternatieve spread of gemengd in dipsauzen.
-  Maak een zoet dessert of gezonde vervanger met amandelen.
- Gebruik #NationalAlmondDay om op sociale media te posten.