Nationale Dag van de Chocoladesoufflé

Geschreven door Redactie

Nationale Dag van de Chocoladesoufflé viert elk jaar op 28 februari een heerlijk heerlijk dessert.

Het woord soufflé is het voltooid deelwoord van het Franse werkwoord souffler, wat "opblazen" betekent of losser "opblazen", wat een soufflé perfect beschrijft. Een soufflé is een lichtgebakken cake gemaakt met eidooiers en losgeklopt eiwit die worden gecombineerd met andere ingrediënten om het gerecht een hartig hoofdgerecht of een zoet dessert te maken.

Elke soufflé bestaat uit twee essentiële componenten.

1. een Franse creme patisserie basis / gearomatiseerde roomsaus of puree

2. eiwitten tot een zachte meringue geslagen

Een soufflé krijgt zijn smaak van de basis en de eiwitten zorgen voor de lift om hem op te blazen. Een verscheidenheid aan kazen, jam, fruit of chocolaatjes kan in de basis van de soufflé worden gebakken. Veel soufflébakkers prikken graag de bovenkant van de soufflé nadat ze uit de oven zijn gehaald. Daarna gieten ze er heerlijke sauzen op, zoals chocolade, vanille, of voor een hartige smaak kaas en kruiden.

Bestel een soufflé bij je favoriete restaurant. Vergeet ze niet een shout-out te geven!
Maak een foto van de heerlijke soufflé en post deze zodat iedereen hem kan zien.
Gebruik #ChocolateSouffleDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs