Meerdere persoonlijkheden dag

Geschreven door Redactie

Meerdere persoonlijkheden dag op 5 maart heeft twee verschillende benaderingen om deze dag te erkennen.

De eerste vereist een innerlijk onderzoek van onze eigen persoonlijkheden. Deze benadering ziet de dag als een manier om persoonlijkheidskenmerken te onderzoeken en de wortels van die eigenschappen te onderzoeken. Ieder van ons laat op andere momenten en op andere plaatsen een andere kant van onze karakters zien. Soms lijkt onze persoonlijkheid veranderd, afhankelijk van met wie we zijn en wat we doen. Met deze dingen in gedachten, concentreert de dag onze gedachten op onze eigen persoonlijkheidskenmerken.

De andere kijk op de naleving is bedoeld om het bewustzijn van de stoornis te vergroten. Meervoudige Persoonlijkheidsstoornis is beter bekend als Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS). Het wordt gekenmerkt door ten minste twee verschillende en relatief duurzame identiteiten of gedissocieerde persoonlijkheidstoestanden die afwisselend het gedrag van een persoon beheersen. Iemand met DIS zal geheugenverlies ervaren voor belangrijke informatie die niet wordt verklaard door gewone vergeetachtigheid. Hoewel de aandoening minder dan 0,1 tot 1 procent van de bevolking treft, is de impact groot voor die gemeenschap en hun familie. De voortdurende behoefte aan behandeling, ondersteuning en onderzoek blijft.

Onze Ambassadeurs