Wist je dat planten geluid tegen houden?

Geschreven door Redactie

Wanneer je in een gehorig huis woont kan dat voor veel irritatie zorgen bij je buren. Dat wil je niet. 

Uit onderzoek blijkt dat planten, bij voorkeur groot en grootbladig, geluiddempend werken. Om geluidsoverlast tegen te gaan kan je naast een vloerkleed of dikke gordijnen ook kiezen voor een ‘groene muur’. Planten zorgen niet alleen voor kleur en een gezonde lucht, ze zorgen ook voor sfeer en een betere akoestiek. Wil je voorkomen dat jouw buren geluidsoverlast ervaren door jou, neem dan een van deze planten in huis. Er zijn diverse kamerplanten die geluiddempend werken. Wij zetten een aantal voor je op een rijtje.


Lepelplant

Deze plant dempt geluid en zorgt er ook voor dat de lucht gezuiverd wordt. Win-win… Zelfs als je niet erg goed bent in het onderhouden van planten is deze plant bijzonder makkelijk in leven te houden, dus ook geschikt voor mensen zonder groene vingers.

Ficus

Dit is de absolute beste plant als het gaat om het absorberen van geluid. Dankzij zijn grote, rubberachtige bladeren neemt deze plant geluid zo goed als helemaal op. Ook is hij net als de lepelplant makkelijk te verzorgen, waardoor je er amper omkijken naar hebt.

Begonia Rex (bladbegonia)

Deze plant neemt tot wel 97 procent van de geluidsenergie op. Hij is dus perfect voor de meest gehorige huizen. Het is ook nog eens een kleurrijke plant die lijkt te zijn beschilderd met een schilderpenseel. Deze plant behoeft echter wel veel verzorging en in de volle zon staan is geen goed idee.

Krulvaren (Bostonvaren)

Deze varen kan geluid goed opnemen. Een aantal krulvarens in je huis helpt dus prima tegen overlast voor je buren. Deze plant is echter alleen geschikt voor mensen met enigszins groene vingers. Ook hier vergt het onderhoud de nodige inspanning.

Erwtenplant

Op onze lijst is dit de enige hangplant en gemaakt van erwten in plaats van bladen. Hij absorbeert met gemak tot wel 90 procent van het geluid in huis. Dit is een echte sfeermaker. Met een paar erwtenplanten in je huis waan jij je meteen in een gezellige groene jungle.

Onze Ambassadeurs