Plant van de maand: De Pothos

Geschreven door Redactie

Pothos is erg populair vanwege het feit dat het in water of in droge grond kan worden gekweekt.

De Pothos plant wordt door velen beschouwd als een geweldige manier om te beginnen met het verzorgen van kamerplanten. Omdat het verzorgen van deze plant eenvoudig en niet veeleisend is, is deze mooie plant een gemakkelijke manier om wat groen in huis te brengen.

Verzorging van de Pothos

De basisverzorging van Pothos is heel eenvoudig. Ze doen het goed in helder, indirect en bij weinig licht. Ze kunnen worden gekweekt in droge grond of in vazen met water. Ze doen het goed op voedselrijke grond, maar doen het bijna net zo goed op voedselarme grond.

Pothos planten zijn een geweldige aanvulling voor op je badkamer of kantoor omdat ze weinig licht kunnen verdragen. Hoewel Pothos van een breed scala aan lichtomstandigheden houdt, doen ze het niet goed in direct zonlicht.

Als je Pothos zeer bont is, vooral bont met wit kunnen ze ofwel niet zo goed groeien bij weinig licht of hun variatie verliezen als het licht te laag is. Bonte bladeren zijn bladeren met anders gekleurde delen. Vaak heeft een bontbladige plant een decoratieve witte rand of gele vlekken of strepen op het blad. Alleen de groene delen van de bladeren kunnen energie leveren voor de plant, dus deze moet voldoende licht kunnen krijgen voor energie of de groei zal vertragen of de bladeren zullen het gebrek aan licht compenseren door groener te worden.

Pothos is erg populair vanwege het feit dat het in water of in droge grond kan worden gekweekt. Stekken kunnen van een moederplant worden genomen en in water worden geworteld en als kamerplant in het water worden gehouden. Dit is handig om een pothosplant op moeilijk bereikbare plaatsen in een kan met water te plaatsen waar hij onaangeroerd kan blijven zolang er water in de kan blijft. Aan de andere kant kan Pothos ook in aarde worden gestart en zullen gematigde perioden van droge grond verdragen met weinig effect op de plant. Vreemd genoeg hebben stekken die in het ene groeimedium zijn begonnen, moeite om over te schakelen naar het andere. Dus een Pothos die in aarde is begonnen, heeft het moeilijk om te gedijen als hij naar water wordt verplaatst, en een stek die in water is begonnen, zal het niet erg goed doen in de grond, vooral als hij lange tijd in water heeft gegroeid.

Je kunt de plant ongeveer eens in de drie maanden bemesten en dit zal de plant helpen sneller te groeien, maar de meeste mensen vinden dat hun planten snel genoeg groeien, zelfs zonder bemesting.

Is de Pothos giftig?

Pothosplant is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant maar je moet er rekening mee houden dat ze giftig zijn. Hoewel zelden dodelijk, kan de plant bij inslikken irritatie en braken veroorzaken vanwege het feit dat het calciumoxalaten bevat. Zelfs het sap van de plant kan ervoor zorgen dat zeer gevoelige mensen uitslag krijgen. Het wordt als giftig beschouwd voor katten, honden en kinderen.


Onze Ambassadeurs