De Polderhof, De Klaverweide en de Vrijeschool Almere winnen de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Geschreven door Redactie

Oemaima el Mathari van De Polderhof, Sedic Wanders van de Vrijeschool Almere en Yaéla Keij van de Klaverweide hebben de regionale voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd vond plaats in De Nieuwe Bibliotheek. Het betrof hier de voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De drie winnaars vertegenwoordigen op dinsdag 12 april Almere in de Provinciale finale in Lelystad. En wellicht wordt één van de drie Almeerse kampioenen wel de Nationale Voorleeskampioen 2022!

Aanmoedigen

De 12 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Irene van der Aart, van ZieZus, naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl ZieZus het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken zoals uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend overleg werd het verlossende woord door juryvoorzitter gesproken.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Onze Ambassadeurs