Win een Voortuin makeover!

Geschreven door Redactie

Het voorjaar komt er aan en dat betekent dat we weer optimaal kunnen gaan genieten in de tuin.

Van de planten, bloemen, de kleuren, de vlinders en nog veel meer. Wil je ook een mooie voortuin of geveltuin maar is deze nu nog helemaal betegeld en zonder groen? Het team van NK Tegelwippen Almere komt heel graag bij een tuin in Almere langs voor een Voortuin makeover. Wie weet bij jou. Doe mee zodat jij dit voorjaar geniet van een kleurrijke en groene voortuin.

Is je voortuin rond de 15m2 groot en (bijna) helemaal betegeld, doe dan mee en meld je aan!

Wat gaat het team NK Tegelwippen doen:
-    Wij richten de tuin voor je in, maken vooraf een plan. Uiteraard houden we rekening met je wensen. Hoe ziet jouw droomtuin eruit?
-    De tuin blijft voor max 30% betegeld. We plaatsen struiken, planten, bloemen etc. Mede afhankelijk van de ligging van de tuin.
-    We zorgen voor de afvoer van zand en tegels.
-    We geven tips en komen twee keer langs voor het onderhoud
-    De makeover heeft een geschatte waarde van € 1.000
-    De makeover vindt plaats op zaterdag 26 maart. Belangrijk is dat je dan thuis bent.
-    Je gaat ermee akkoord dat we de makeover van jouw voortuin gebruiken voor socials en communicatie: als we aan het werk zijn en voor/na foto’s.

Meld je voor 17 maart aan via groenebuur@duurzaamsociaal.nl
Belangrijke info bij de aanmelding : Naam, adres, grootte van de voortuin, foto van de voortuin.

Uit alle aanmeldingen selecteren we een neutrale manier de winnaar. We nemen vervolgens contact op met deze persoon. En overleggen het tuinplan vooraf.

Wip die tegels er uit!

Tegels vervangen door groen heeft veel voordelen. Het is goed voor de biodiversiteit: insecten, vlinders en bijen zijn dol op planten. Groen maakt gelukkig en is goed voor de waterafvoer bij hoosbuien. Bij extreme hitte geeft het koelte. Wanneer tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Uitdaging

Volgens stichting Steenbreek zijn in Almere in verhouding meer betegelde tuinen dan landelijk gezien: 62% van de tuinen in Almere zijn voor 80% betegeld. Landelijk gezien is dat 33%. De uitdaging voor Almere is dan ook duidelijk!

Meer informatie: Sacha de Ruiter – Groene Buur groenebuur@duurzaamsociaal.nl




Onze Ambassadeurs