Zorggroep Almere krijgt drie certificeringen voor excellente mensgerichte zorg

Geschreven door Redactie

Zorggroep Almere heeft één gouden en twee zilveren certificeringen voor excellente mensgerichte zorg ontvangen.

De certificeringen zijn uitgereikt door Planetree International voor de woonzorgcentra Archipel, De Overloop en De Kiekendief. Met deze certificeringen erkent Planetree de uitzonderlijke prestaties van de organisatie in het leveren van mensgerichte zorg. Een goede prestatie, zeker gezien de afgelopen twee jaar die ontzettend veel van de zorg hebben geëist.

Wat de Planetree certificering onderscheidt van andere kwaliteitskeurmerken in de gezondheidszorg is de focus op mensgerichte zorg. Deze specifieke certificering geeft aan dat een organisatie structureel en doelgericht werkt aan het continu verbeteren van mensgerichte zorg. De criteria die daarbij horen en waaraan Zorggroep Almere heeft voldaan, hebben betrekking op een mensgerichte zorgervaring, waaronder de kwaliteit van de interacties tussen bewoners, naasten en zorgverleners, de toegang tot informatie, naastenparticipatie en de fysieke omgeving van de zorg. Er wordt tijdens het onderzoek uitgebreid gesproken met bewoners en hun naasten over hun ervaringen in de praktijk. Zo is de certificering gebaseerd op zowel een theoretische als praktijkgerichte toets. Daarnaast richten de criteria van Planetree zich op de wijze waarop medewerkers, bewoners en naasten ondersteund worden.

Bij Zorggroep Almere vormt het gedachtengoed van Planetree al vele jaren de leidraad voor het leveren van mensgerichte zorg. De woonzorgcentra integreren de filosofie actief in de werkwijze om  bewoners zich altijd thuis te laten voelen. Het is goed om te constateren dat deze methode zijn vruchten afwerpt en dat dit ook zo wordt gevoeld door bewoners en hun naasten.  

“Mensgerichte zorg zit in de wortels van Zorggroep Almere. Maar we willen ons iedere dag verbeteren. Dat onderstrepen we met Planetree. De mens staat in al ons handelen centraal. Dat betekent dat onze zorgverleners goed luisteren naar de bewoner en zijn of haar familie en naasten, zodat wij onze zorg zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van de bewoner”, aldus Frédérique Mensink van Zorggroep Almere.Onze Ambassadeurs