Gezondere frisdrankalternatieven

Geschreven door Redactie

Frisdrank, zelfs dieetvarianten, blijkt schadelijk te zijn voor de gezondheid.

Gelukkig bieden deze gezondere frisdrankalternatieven pure hydratatie, natuurlijke zoetheid en een voedingswaarde!

Frisdrank is vrijwel overal via advertenties, restaurants, gemaks- en supermarkten en automaten. Het is dus niet zo verwonderlijk dat het drinken van frisdrank veel voorkomt en soms zelfs de voorkeur geniet.

Maar frisdrank drinken kan leiden tot negatieve gezondheidsresultaten, waaronder:

- Tandbederf;
- Botverlies;
- zwaarlijvigheid;
- Hartziektes;
- diabetes type 2.

Bovendien kan een gemiddelde gewone frisdrank 12 gram toegevoegde suiker bevatten! Om dat in perspectief te plaatsen, aanbevelingen voor toegevoegde suikers zijn 6 theelepels voor vrouwen en 9 voor mannen.

Ondanks dat we deze zorgen kennen, is het doorbreken van die frisdrankgewoonte veel moeilijker dan verwacht. Die hunkering naar frisdrank begint zelfs te intensiveren in plaats van te verdwijnen zoals gehoopt.

Dus stap je over op cola light. Maar niet zo snel...

Light frisdrank kan net zo schadelijk zijn voor de gezondheid, en verhoogt zelfs de gezondheidsrisico's net als gewone frisdrank.

Gelukkig bieden gezondere frisdrankalternatieven pure hydratatie, natuurlijke zoetheid en een voedingswaarde!

1. Water

Als dorstlessend is, is water de ultieme oplossing. Gewoon water is een caloriearm drankje en vrijwel gratis.

Als je nog niet helemaal van de frisdrank af bent, probeer dan een glas water te drinken voordat je een blikje opent. De eerste inname van water kan helpen om de maag te vullen en het risico te verkleinen dat je te veel frisdrank drinkt.

2. Gearomatiseerd water

Vaak is de zoetheid van frisdrank gewenst. Breng het water op smaak met fruit of calorievrije smaakversterkers, waaronder de smaken van zwarte kers.

Kruiden, zoals verse munt en rozemarijn, geven water meer pit en verhogen het gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten. Citroen, limoen, bessen, komkommer, munt, watermeloen zijn ook smaakvolle toevoegingen.

Meng de kruiden en het fruit door elkaar om de smaak vrij te laten. Voeg toe aan een grote waterfles of kan om op natuurlijke wijze de wateropname te verhogen.

Pro-tip:

Voeg kleine bessen of gehakte tropische vruchten en verse kruiden toe aan een ijsblokjesvorm. Vul met water, vries in en doe de blokjes in je volgende glas water!

3. Bruisend water

Naast de gewenste zoete smaak, is ook de bruisende frisdrank die te bieden heeft. Gelukkig zorgt seltzerwater voor de bruisende bubbels zonder de toegevoegde calorieën.

Het gebruik van smaakversterkers, zoals vermeld voor gearomatiseerd water, kan een frisdrankachtig alternatief creëren terwijl calorieën en suiker onder controle blijven.

Dus als je trek hebt in Mountain Dew, meng dan citroen en limoen door elkaar en overgiet met bruisend seltzerwater.

Onze Ambassadeurs